آیا بیماریهای لثه قابل درمان هستند؟
جمله کلیشهایِ پیشگیری بهتر از درمان است را همه ما حداقل برای یکبار هم که شده شنیدهایم. با یک مسواک و نخ دندان ساده میتوان سلامت دهان و دندان خود را حفظ کرد. اما اگر به هر دلیلی دچار بیماری لثه شدهاید راهکارهایی برای درمان آنها در نظر گرفته شده است:
جرمگیری
اصولا جرمگیری دو مرحله دارد. در مرحله اول جرمها از سطح دندانها برداشته میشوند. با انجام جرمگیری ممکن است کمی احساس درد داشته باشید اما باید تحمل کرد. چراکه دندانپزشک ناچار است جهت پاکسازی بهتر، جرمهای که تا حدود کمی زیر لثه نفوذ کردهاند را نیز بردارد. در مرحله دوم که بروساژ نام دارد به وسیله یک برس کوچک و خمیر مخصوص، سطح دندان هموار و صیقلی میشود.
جراحی فلاپ
اگر میزان نفوذ جرم در زیر لثه به حدی باشد که نتوان با یک جرمگیری ساده آن را از بین برد، دندانپزشک پس از بیحس کردن موضعی، بافت لثه را تا حدودی به عقب میکشد تا بتواند پاکسازی عمیقتری داشته باشد. در نهایت لثه بخیه زده میشود.
پیوند لثه
در برخی موارد که لثه تحلیل رفته است پزشکان میتوانند از بافت دهانی خود فرد استفاده کرده و آن را برای جبران لثۀ تحلیل رفته پیوند بزنند. روشهای مختلفی برای پیوند لثه وجود دارد.
پیوند استخوان
زمانی که پیشرفت بیماری به حدی باشد که استخوان نگهدارنده دندان تحلیل رفته باشد، برای جبران این آسیب دندانپزشک در ناحیه موردنظر پیوند استخوان انجام میدهد تا بافت به مرور ترمیم شود. ممکن است کلمه پیوند استخوان برای کسی که قصد چنین درمانی دارد کمی وحشتآفرین باشد. اما جای نگرانی وجود ندارد. پودر استخوانی که برای این کار استفاده میشود کاملا با بدن انسان سازگار است. (حتی در صورت تمایل میتواند از بدن خود فرد نیز گرفته شود.)
سوالات پرتکرار:
کلینیک دندانپزشکی بهار