مقالات و مطالب پزشکی جدید




ایمپلنت بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی

با توجه به مزایای چشمگیر ایمپلنت بدون جراحی، پزشکان اندکی از این روش استفاده می‌کنند؛ چرا که به کار گیری آن مستلزم گذراندن دوره‌های مخصوص است. کلینیک دندانپزشکی بهار مفتخر است که با همکاری پزشکان مجرب، سابقه درخشانی در انجام ایمپلنت بدون جراحی داشته و دارد و جزء معدود مراکزی است که این روش درمانی را ارائه می‌دهد.



مزایای ارتودنسی بدون سیم و براکت:

 

  • به راحتی توسط بیمار قابل استفاده هستند،
  • در این روش سریع‌تر به نتیجه خواهیم رسید،
  • نسبت به سایر روش‌ها بیمار درد کمتری احساس خواهد کرد،
  • بیمار به راحتی می‌تواند بهداشت دهان و دندان را رعایت کند. به این صورت که هنگام غذا خوردن آن را از دهان خارج کرده و پس از مسواک زدن مجدد در دهان قرار می‌دهد. در نتیجه پوسیدگی که در درمان با براکت به وجود خواهد آمد در این روش به صفر می‌رسد،
  • کسانی که به دلایل شغلی (مجریان و سخنگویان)، اجتماعی (افرادی با سن بالاتر که تمایل ندارند درمان آنها خودنمایی کند)، و یا دلایل فردی نمی‌توانند از براکت استفاده کنند بسیار مفید است. چرا که شفاف و نامرئی هستند،
  • میزان فشاری که در این روش به دندان وارد می‌شود برخلاف سایر روش‌ها قابل کنترل است.
  • براکت فقط با یک سطح از دندان تماس دارد و نیرو فقط به همان قسمت از دندان وارد می‌شود اما مزیت این روش این است که با تمام سطوح در تماس است و باعث می‌شود نیروی وارده بین سطوح تقسیم شود.


ارتودنسی چیست؟

همیشه یکی از فاکتورهای زیبایی، نظم بوده است. از دیرباز به‌هم‌ریختگی و نداشتن نظم مناسب، جزعواملی بوده است که از جذابیت کاسته است. حال این بی‌نظمی چه در یک اتاق باشد چه در دهان ما! مرتب بودن دندان‌ها علاوه بر زیبایی و آراستگی که به لبخند و حتی صحبت کردن فرد هدیه می‌دهد، در توانایی جویدن نیز اثر مثبت دارد و به عنوان یک عامل بازدارنده از ابتلا به بیماری‌های لثه از آن یاد می‌شود.

ارتودنسی یک علم است که در آن رابطه بین فک و دندان اصلاح می‌شود تا دندان‌ها به صورت ردیف و با فاصله درست در کنار هم قرار بگیرند. در این علم فقط زیبایی و ردیف شدن دندان‌ها ملاک نیست. بلکه نحوه قرارگیری دندان‌های فک بالا و فک پایین جهت جویدن موثر نیز مدنظر قرار خواهد گرفت.



چرا دندان‌ها نامرتب می‌شوند؟

علل مختلفی برای به هم خوردن رابطه فک و دندان وجود دارد. یکی از شایع‌ترین آنها دندان‌های بزرگ و فک کوچک است. ممکن است فرزندی دندان‌های بزرگ را از پدر و فک کوچک خود را از مادر به ارث برده باشد. نتیجه این است که دندان‌ها فضای کافی برای رشد نخواهند داشت. بنابراین برخی از آنها زاویه‌دار و کج خواهند شد و برخی دیگر به صورت کامل از لثه بیرون نمی‌آیند.

یکی دیگر از علل نامنظم شدن دندان‌ها این است که دندان شیری پیش از موعد از دهان خارج می‌شود. در این حالت، دندان‌ها به سمت فضای خالی حرکت می‌کنند. درنتیجه هم دندانی که حرکت کرده است کج خواهد شد هم فضایی که برای دندان اصلی مورد نیاز بوده است فضای کافی نخواهد داشت. همانطور که می‌دانید نبود فضای کافی برای رشد دندان باعث اعمال فشار روی سایر دندان‌ها شده و در نتیجه ممکن است است بیش از دو دندان کج شوند.



ارتودنسی بدون سیم و براکت (نامرئی/شفاف)

یکی از به‌روزترین انواع ارتودنسی است که در دسته ارتودنسی‌های متحرک طبقه‌بندی می‌شود. دارای مجموعه‌ای از Clear Alignerها است که به کمک آن‌ها دندان به تدریج حرکت می‌کند تا به موقعیت مطلوب برسد. بزرگترین مزیت این روش این است که به دلیل شفافیتی که دارد روی دندان مشخص نیست. به همین دلیل لفظ ارتودنسی نامرئی کاملا شایسته آن می‌باشد. ارتودنسی بدون سیم و براکت طرفداران ویژه‌ای در سراسر دنیا دارد و برای تمام حالاتی که می‌خواهیم دندان حرکت کند، قابل استفاده است. فقط در برخی موارد نیاز است طی 2 تا 3 ماه پایانی درمان، براکت روی دندان قرار گیرد.



انواع بیماری‌های لثه

همانطور که گفته شد بیماری‌های لثه دارای دو درجه خفیف و حاد هستند.

 

ژنژویت

بیماری خفیف لثه را ژنژویت می‌نامند. در این بیماری که علت آن وجود پلاک‌های دندانی است، لثه متورم شده و دچار التهاب می‌شود به‌گونه‌ای که به سادگی دچار خونریزی می‌شود. کسانی که هنگام مسواک زدن با معضل خونریزی لثه مواجه می‌شوند حتما باید به دندانپزشک مراجعه نمایند تا در صورت وجود بیماری لثه مانع پیشروی آن شوند. (البته خونریزی لثه می‌تواند دلایل دیگری همچون زبری بیش از حد مسواک یا محکم مسواک زدن و …. نیز داشته باشد.) خوشبختانه این مرحله از بیماری خطرناک نیست و با رعایت بهداشت دهان و دندان برطرف خواهد شد.

پریودنتیس

اگر ژنژویت نادیده گرفته شود رفته رفته حاد شده و به پریودنتیس تبدیل می‌شود. در این مرحله جرم دندان با جدا کردن بافت لثه از دندان حفره‌ای به وجود می‌آورد که به محلی برای تجمع باکتری‌ و عفونت تبدیل می‌شود. سیستم ایمنی بدن نسبت نیز نسبت به این تغییر واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه سم تولید شده توسط باکتری‌های و واکنش بدن، بافت ایتخوانی که در واقع نگهدارنده دندان است آسیب می‌بیند و به اصلاح تحلیل می‌رود که در نهایت منجر به لق شدن دندان می‌گردد.

 

 

سوالات پرتکرار:

کلینیک دندانپزشکی بهار



چگونه بفهمیم لثه‌ها دچار بیماری شده‌اند؟

 

  • لثه سالم صورتی رنگ است. بنابراین اگر رنگ آن به سمت قرمزی رفت احتمال التهاب لثه وجود دارد،
  • تورم در بخشی یا تمام لثه،
  • بوی بد دهان که می‌تواند ناشی از عفونت لثه باشد،
  • احساس درد،
  • حساس شدن دندان نسبت به گرما و سرما. البته تحلیل لثه تا حدودی از ظاهر لثه که هم‌سطح بخش کناری نمی‌باشد نیز قابل تشخیص است.

 

 

 

سوالات پرتکرار:

کلینیک دندانپزشکی بهار



چه عواملی بیماری‌های لثه را تشدید می‌کنند؟

عوامل مختلفی می‌توانند روی بیماری لثه تاثیر گذاشته و روند پیشروی آن را سریع‌تر نمایند. عواملی مانند مصرف دخانیات، برخی داروها، بیماری‌های مانند سرطان و ایدز، بیماران دیابتی که مستعد انواع عفونت‌ها هستند، و عوامل ژنتیکی. همچنین افرادی که دندان‌های نامنظمی دارند به احتمال بیشتر دچار این بیماری خواهند شد. پرسینگ لب نیز امکان ابتلا به التهاب لثه را افزایش می‌دهد.

 

 

 

سوالات پرتکرار:

کلینیک دندانپزشکی بهار



آیا بیماری‌های لثه قابل درمان هستند؟

جمله کلیشه‌ایِ پیشگیری بهتر از درمان است را همه ما حداقل برای یکبار هم که شده شنیده‌ایم. با یک مسواک و نخ دندان ساده می‌توان سلامت دهان و دندان خود را حفظ کرد. اما اگر به هر دلیلی دچار بیماری لثه شده‌اید راهکارهایی برای درمان آنها در نظر گرفته شده است:

 

جرمگیری

اصولا جرمگیری دو مرحله دارد. در مرحله اول جرم‌ها از سطح دندان‌ها برداشته می‌شوند. با انجام جرمگیری ممکن است کمی احساس درد داشته باشید اما باید تحمل کرد. چراکه دندانپزشک ناچار است جهت پاکسازی بهتر، جرم‌های که تا حدود کمی زیر لثه نفوذ کرده‌اند را نیز بردارد. در مرحله دوم که بروساژ نام دارد به وسیله یک برس کوچک و خمیر مخصوص، سطح دندان هموار و صیقلی می‌شود.

جراحی فلاپ

اگر میزان نفوذ جرم در زیر لثه به حدی باشد که نتوان با یک جرمگیری ساده آن را از بین برد، دندانپزشک پس از بی‌حس کردن موضعی، بافت لثه را تا حدودی به عقب می‌کشد تا بتواند پاکسازی عمیق‌تری داشته باشد. در نهایت لثه بخیه زده می‌شود.

پیوند لثه

در برخی موارد که لثه تحلیل رفته است پزشکان می‌توانند از بافت دهانی خود فرد استفاده کرده و آن را برای جبران لثۀ تحلیل رفته پیوند بزنند. روش‌های مختلفی برای پیوند لثه وجود دارد.

پیوند استخوان

زمانی که پیشرفت بیماری به حدی باشد که استخوان نگهدارنده دندان تحلیل رفته باشد، برای جبران این آسیب دندانپزشک در ناحیه موردنظر پیوند استخوان انجام می‌دهد تا بافت به مرور ترمیم شود. ممکن است کلمه پیوند استخوان برای کسی که قصد چنین درمانی دارد کمی وحشت‌آفرین باشد. اما جای نگرانی وجود ندارد. پودر استخوانی که برای این کار استفاده می‌شود کاملا با بدن انسان سازگار است. (حتی در صورت تمایل می‌تواند از بدن خود فرد نیز گرفته شود.)

 

 

 

سوالات پرتکرار:

کلینیک دندانپزشکی بهار



آیا لیفت لثه درد دارد؟

شاید اسم جراحی برای لیفت لثه سنگین باشد؛ چون لیفت لثه یک جراحی جزئی محسوب می‌شود که به صورت سرپایی و با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. از آنجا که در این جراحی بخشی از بافت لثه خراش می‌خورد، طبعاً زخم شده و مانند هر زخم دیگری در بدن تا مدتی احساس درد خواهید داشت که البته با مصرف داروی مُسکن کاملا قابل کنترل است.
 

 

سوالات پر تکرار:

کلینیک دندانپزشکی بهار



مراقبت‌های بعد از جراحی لیفت لثه

 

  1. توصیه می‌شود تا زمان التیام زخم، از مصرف خوراکی‌های داغ و یا خیلی سرد خودداری نمائید،
  2. بهتر از طی 24 ساعت اول از مصرف غذاهای گرم پرهیز کنید،
  3. در صورت عدم مصرف آنتی‌بیوتیک تجویزی، امکان عفونت وجود دارد. بنابراین در مصرف به موقع آنها دقت به عمل آورید،
  4. با استراحت و کاهش فعالیت طی دو روز اولیه، مانع تورم در موضع شوید،
  5. اگر ورزش می‌کنید طی هفته اول بعد از جراحی آنرا ترک کنید.

 

 

 

سوالات پر تکرار:

کلینیک دندانپزشکی بهار






اکنون با ما تماس بگیرید


شماره تماس

ozM



شماره تماس

021-26414891



فعالیت ما را در شبکه‌های مجازی دنبال کنید



طراحی و بهینه سازی ایندرا مهر  | کلینیک دندانپزشکی بهار