.
.
پوسیدگیهای دندانی میتواند با دردهای خفیف که اکثر اوقات کسی به آنها توجه نمیکند خود را بروز دهد و یا اینکه به صورت یکباره و شدید شروع شود. در هر دو صورت فرد نباید نسبت به آنها بیتفاوت باشد. در صورتیکه به پوسیدگیها اهمیت داده نشود پیشرفت کرده و بعید نیست در مدت کوتاهی به عصب برسند.
نکتهای که همه ما میدانیم اما به سادگی از کنار آن میگذریم این است که با گسترش پوسیدگی بخش بیشتری از بافت دندان از بین میرود؛ از بین رفتنی که قابل بازگشت نیست؛ چراکه دندان تنها عضوی است که قابلیت ترمیم خود را ندارد!
پوسیدگی در سه مرحله امکان پیشرفت دارد: در مرحله اول فقط مینای دندان از بین میرود. در صورت عدم رسیدگی مناسب این پوسیدگی تا سطح عاج دندان پیشرفت خواهد کرد. اگر طی این مرحله برای درمان پوسیدگی اقدام کنید دندان با یک پر کردن معمولی ترمیم خواهد شد. اما در صورت بیوجهی، پوسیدگی تا عصب دندان پیش رفته و دندان باید عصبکشی نیز بشود.
دندان دیر یا زود با گذر عمر انسان دچار فرسودگی میشود اما میتوان با رعایت بهداشت دهان و دندان و صد البته رژیم غذایی مناسب روند آن را کند کرد یا به تاخیر انداخت. متاسفانه فراگیر بودن این بیماری در تمام دنیا حاکی از کم توجهی افراد به این مقوله مهم است.
برای رعایت بهداشت دهان و دندان باید نکات زیر را رعایت کرد:
برای درمان پوسیدگی باید اول از همه تمام پوسیدگیها توسط دندانپزشک برداشته شوند. پس از آن با توجه به موقیت دندان و نظر خود فرد از مواد همرنگ دندان (کامپوزیت) یا مواد نقرهای (آمالگام) برای پر کردن فضای برداشته شده استفاده میشود. اگر یکی از دندانهای قدامی دچار پوسیدگی شده باشد پیشنهاد پزشک به شما استفاده از مواد کامپوزیت است چرا که باعث تغییر رنگ دندان نخواهد شد. اما دندانهای خلفی را میتوان با مواد آمالگام نیز پرد.
منظور از دندانهای قدامی دندانهایی است که هنگام خندیدن مشخص میشوند و شامل 8 دندان از فک بالا و 8 دندان از فک پایین است. مابقی دندانها را خلفی مینامند و از این جهت که هنگام لبخند زدن سطح بیرونی آنها مشخص نمیشود امکان پر کردن با آمالگام را دارند.
در صورتی که پس از مدتی از مادهای که با آن دندان خود را پر رنگ کردهاید به هر دلیلی ناراضی بودید میتوانید با مراجعه به دندانپزشکی نسبت به تعویض آن اقدام کنید.
سوالات پر تکرار: